Actueel

De kracht van online video

door Yvonne van de Glind, 13 maart 2017

online videoIn de cijfers die vorige week tijdens de Screenforce Day naar buiten werden gebracht, kwam naar voren dat inkomsten via online videoplatforms in 2016 met wel 17% gestegen zijn t.o.v. 2015. Je kan niet meer om de kracht van online video heen en wij leggen graag uit waarom.

Mensen zijn visueel ingesteld. In een onderzoek van Cisco komt naar voren dat ca. 60% van de kijkers zich de inhoud van een video nog drie etmaal later kan herinneren. Bij geschreven tekst is dit slechts 10%.

Door het verspreiden van videocontent via sociale media, bereik je jouw doelgroep direct op hun mobiel of computer. Dit creëert voor de kijker de mogelijkheid om direct contact met jouw bedrijf op te nemen. Ook is video hét medium om een gevoel over te brengen. Door dit op de juiste manier in te zetten bindt jij mensen aan jouw merk.

Het online verspreiden van video maakt het tevens mogelijk om op de behoeften van de doelgroep in te spelen. Door gebruik te maken van de advertentiemogelijkheden binnen bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn, zorg je ervoor dat jouw video bij de juiste doelgroep uitkomt. Er kan bijvoorbeeld geselecteerd worden op leeftijd, geslacht, interesses en meer.

Kortom, verspreidt jouw boodschap onder een relevante doelgroep en verpak deze boodschap in de vorm van een video. De kans is dan groot dat dit resulteert in een grotere naamsbekendheid en toename van leads op je website.

Benieuwd wat online video voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij helpen graag bij het vaststellen van de strategie, uitvoering en verspreiding van jouw videocontent. Bel ons voor meer informatie: 033-47504222.

Genoeg gelezen en overtuigd?
dan is het nu tijd om te bellen. 033 47 50 422

Sorry. Het lijkt er op dat je browser verouderd is.

Onze website maakt gebruik van verschillende nieuwe technieken waar deze browser niet mee overweg kan.

Download bij voorkeur de meest recente versie van Firefox of Chrome.