Actueel

De toepassing van 3D animatie

door Kevin den Uijl, 15 maart 2017

De termen “3D” en “Animatie” hoor je vaak in de film- en entertainment industrie. De doeleinden zijn echter vele malen groter dan het gebruik voor entertainment alleen. Dus de hoogste tijd om eens te kijken hoe dit nou gebruikt kan worden binnen jouw bedrijf!

3D animatie kan worden ingezet als een manier om een product te presenteren naar de buitenwereld, zonder dat deze al werkelijk bestaat. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe smartphone die over een half jaar pas te koop is, door middel van een 3D geanimeerde film kan deze aan potentiële kopers getoond worden. Een bekende uitspraak van Walt Disney is: ‘De mogelijkheden zijn oneindig, het enige wat je tegenhoudt is je fantasie.’

Bouw en architectonische industrie

Architecten maken een 3D model van hun ontwerpen. Zo kunnen ze problemen verhelpen voordat het gebouwd wordt. Ook wordt 3D animatie gebruikt door architecten van bijvoorbeeld dure appartementen. Klanten kunnen deze al kopen voordat ze gebouwd worden omdat ze door een “Walk-Trough” animatie al een goed beeld krijgen van hoe het appartement er van binnen uit komt te zien. Ze kunnen dus door een geanimeerde omgeving van hun nieuwe ingerichte woning heen ‘wandelen’.

3D animatie architectuur

3D animatie gebouw

Product industrie

In de producten industrie wordt 3D animatie vaak ingezet om ver voordat het product op de markt komt al mensen warm te krijgen om het product te gaan kopen. Een voorbeeld hiervan is de eerder genoemde smartphone die pas over een half jaar uitkomt. Een andere manier van 3D animatie zijn de zogenaamde uitleg video’s. Hierin wordt uitgelegd hoe een product van binnen werkt. Denk hierbij aan de motor van een auto. De draaiende onderdelen van de motor kunnen in een bewegende 3D animatie een veel beter beeld geven van hoe dit werkt dan in foto’s of tekst. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos.

3D animatie automotor

Zorg industrie

In de zorg kan animatie voor verschillende doelen gebruikt worden. Een fysiotherapeut die zijn/haar klant wil uitleggen wat de behandeling inhoudt, kan in een 3D animatie van spierweefsel laten zien hoe dit van binnen werkt. Als mensen vooraf weten wat er gebeurt bij een medische ingreep, zijn ze vaak minder angstig en meer ontspannen. Ook voor medische studenten geldt dat door 3D animaties onderwerpen sneller begrepen worden dan door het lezen van tekst of het zien van foto’s.

3D animatie anatomie

3D animatie anatomie huid

Zou een 3D animatie jou kunnen helpen om een product beter te presenteren of dingen op een extreme manier te verduidelijken? Wij laten graag zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. Bel ons voor meer informatie: 033-4750422.

Genoeg gelezen en overtuigd?
dan is het nu tijd om te bellen. 033 47 50 422

Sorry. Het lijkt er op dat je browser verouderd is.

Onze website maakt gebruik van verschillende nieuwe technieken waar deze browser niet mee overweg kan.

Download bij voorkeur de meest recente versie van Firefox of Chrome.