Actueel

Call-to-action in video

door Yvonne van de Glind, 14 april 2017

Video’s zet je natuurlijk niet voor niets in. Er zijn verschillende redenen om video in te zetten. Het creëren van naamsbekendheid, merkbewustheid en aandacht voor jouw product bijvoorbeeld. Daarbij zenden we informatie, maar soms is het beter om een interactie met je kijkers aan te gaan. Dat doe je met een call-to-action-clip. Wil je niet verder lezen, maar direct advies? Mail dan rik@imagomediabuilders.nl of chris@imagomediabuilders.nl.

De combinatie van een call-to-action en video is niet nieuw. Ook zijn er aardig wat varianten voor te bedenken. Wanneer een video via social media verspreid wordt staat er vaak een call-to-action in het bericht. “Meer weten? Kijk dan nu op onze site.” Of de call-to-action komt in de afsluiting van de video aan bod. “Vond je mijn video leuk? Abonneer dan nu op mijn kanaal en klik op duimpje omhoog!”

Speel met de timing van de call-to-action

Het inzetten van de call-to-action in de afsluiting van een video is niet altijd de beste timing. De reden hiervoor is dat video’s niet altijd afgekeken worden. Gedurende de video zijn er momenten dat de kijker meer aandacht heeft. Die momenten moet je benutten.

Maak de interactie zo gemakkelijk mogelijk

Daarnaast speelt gemak een belangrijke rol. Je mag niet verwachten dat de kijker geheel zelf jouw call-to-action uit zal voeren. Maak het dus zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door een knop toe te voegen aan de video die rechtstreeks doorlinkt naar een pagina om je aan te melden of een product aan te schaffen.

voorbeeld call-to-action in video

Plan de call-to-action op een relevant moment

Komt in de video net een geweldig product naar voren? Dan is dat het moment om je kijker te verwijzen naar de webshop. Wacht niet langer, de kans is groot dat je gebruiker dan alweer nieuwe prikkels ontvangen heeft.

Kortom, de perfecte combinatie van een call-to-action en video bereik je door te zorgen dat je de call-to-action op een relevant moment verwerkt in je video. Doe dit niet alleen aan het einde van de video, wanneer de aandacht van de gebruiker misschien al vervlogen is en tot slot; maak het opvolgen van de call-to-action zo gemakkelijk mogelijk!

Wil je meer uit je videobudget halen, maak dan gebruik van onze ervaring. Bel 033-4750422 of mail rik@imagomediabuilders.nl of chris@imagomediabuilders.nl.

 

Genoeg gelezen en overtuigd?
dan is het nu tijd om te bellen. 033 47 50 422

Sorry. Het lijkt er op dat je browser verouderd is.

Onze website maakt gebruik van verschillende nieuwe technieken waar deze browser niet mee overweg kan.

Download bij voorkeur de meest recente versie van Firefox of Chrome.