Actueel

Ik moet iets met videomarketing, maar wat?

door Yvonne van de Glind, 31 maart 2017

hoe zet ik videomarketing in?

Ondertussen is het voor alle marketeers wel duidelijk: als je nog niets met videomarketing doet wordt het tijd dat je er mee aan de gang gaat. Maar het inzicht dat je ‘iets’ met online video moet doen is nog niet echt een duidelijk uitgangspunt. Wat moet er in de video? Hoe bereik ik mijn klant? Wat levert het op? Deze vragen horen wij vaak voorbij komen.

STRATEGIE

Ons advies is om te beginnen met het bepalen van een strategie. Deze kan worden achterhaald door uit te gaan van de achterliggende doelen van de organisatie. Is naamsbekendheid belangrijker voor het achterliggende doel of staat het doel ‘informeren van de doelgroep’ hier juist dichter bij? Wanneer dit is bepaald, bekijken we hoe de videostrategie hier ondersteunend aan kan zijn. We bedenken hoeveel video’s er nodig zijn, via welke kanalen deze verspreid zullen worden en wat de samenhang tussen de verschillende video’s is.

PRODUCTIE

Wanneer de strategie bepaald is, gaan we bezig met de productie hiervan. Ten eerste bedenken we een concept die in lijn staat met de achterliggende doelstellingen. Het concept zorgt voor samenhang tussen de verschillende video’s. Zelfs wanneer deze qua inhoud van elkaar verschillen. Ten tweede bedenken we formats voor de video’s die in lijn liggen met de organisatie. Hierdoor wordt bij de doelgroep herkenning gecreëerd en kunnen de video’s snel geproduceerd worden. Ten slotte stellen we voor iedere video KPI’s, die bijdragen aan het behalen van de vastgestelde doelen.

KPI’s waar je bij videomarketing aan kan denken zijn: aantal views, unieke kijkers, likes, shareability en conversieratio.

Wanneer al deze factoren vastgesteld zijn, kan de inhoud van de video’s meestal snel bepaald worden. Zodra het script is vastgesteld, worden de video’s geproduceerd. In sommige gevallen kan dit in één draaidag, waardoor je aan de hand van één draaidag zomaar zes video’s kan hebben liggen.

VERSPREIDING

Na het produceren van de video’s breekt de laatste fase van onze videomarketing procedure aan: de verspreiding. Welke kanalen zet ik in? Waar bereik ik mijn doelgroep? Deze vragen zijn tijdens het bepalen van de strategie ook aan bod gekomen. Zodoende zijn de kanalen al bepaald, maar na het produceren van de video’s kunnen deze aan de hand van de geproduceerde content heroverwogen worden. Bij het verspreiden van de video zorgen we door middel van targeting dat deze bij de juiste doelgroep uitkomen. Ook blijven we monitoren of de video’s hun KPI’s behalen. Na het uitzetten van een video kan echter blijken dat de KPI’s te ambitieus waren, of juist niet ambitieus genoeg. Dan passen we de KPI’s voor de volgende video’s aan. Door regelmatig te monitoren wat de inzet van de video’s teweeg brengt, kan de content in de daarop volgende video’s aangepast worden naar de behoeften van de doelgroep.

verspreiding van online video monitoren

Dus, weet je niet waar je met jouw videomarketing moet beginnen? Begin dan eerst door na te gaan wat de achterliggende doelen van je organisatie zijn. Bepaal dan welke strategie hierbij past en stel hier KPI’s voor op. Produceer vervolgens de video’s aan de hand van die strategie en verspreid deze onder jouw doelgroep. Blijf tijdens de verspreiding van de video’s goed in de gaten houden of de KPI’s worden behaald en of je de content van de volgende video’s zou kunnen optimaliseren.

Wil je aan de gang met videomarketing en ben je aangesproken door onze werkwijze? Wij helpen je gedurende het proces en nemen precies zoveel werk uit handen als jij prettig vindt. Neem contact met ons op door te bellen naar: 033 47 50 422.

Genoeg gelezen en overtuigd?
dan is het nu tijd om te bellen. 033 47 50 422

Sorry. Het lijkt er op dat je browser verouderd is.

Onze website maakt gebruik van verschillende nieuwe technieken waar deze browser niet mee overweg kan.

Download bij voorkeur de meest recente versie van Firefox of Chrome.